Sommarträffar

FFRA

Föreningen För Ryska Adoptioner

Sommarträffar


Varje år arrangeras en populär sommarträff för alla medlemsfamiljer. Vi försöker ha träffen på olika platser i Sverige så att alla skall kunna delta utan att behöva åka alltför långt. På dessa träffar arrangeras aktiviteter både för barn och vuxna, men viktigast är nog kontakten mellan familjerna och barnens samvaro.

 


Normalt brukar sommarträffarna förläggas till en helg (fre-sön) i juli månad. Information om kommande träff brukar finnas tillgänglig i mars-april.

 


Kanske du har fler bilder från någon träff? Snälla hör av dig! 


 

Självklart hoppas vi ju att ni som varit med på tidigare sommarträffar vill komma även i år, men vi hoppas också att ni som inte varit med eller är ganska nya i föreningen törs och vill prova på!


Här följer en hälsning från en familj som varit med några år:

 


Har du aldrig varit med på en sommarträff med FFRA?

Då är det dags nu tycker vi som varit med fem gånger och längtar till den sjätte.

Förutom att det alltid är kul att ge sig i väg och träffa vänner på olika platser i Sverige under en julihelg så är det extra kul att träffa nya och gamla vänner med liknande erfarenheter. Det gäller både föräldrar och barn. De äldsta "barnen" har nu passerat 20-årsstrecket men kommer fortfarande med, fantastiska föredömen för de yngre. Här kan vi utbyta upplevelser, glädjeämnen och bekymmer. Det känns tryggt att ha ett nätverk av vänner att kunna vända sig till. Stort och viktigt i småbarnsåren, skoltiden, sökande efter rötter och vad som annars rör sig i tankar och känslor.

Vår familj upplever också att det varit viktigt att "få höra ihop" med andra på ett sätt som inte alltid känns lika lätt. De flesta av de här barnen är ju "osynliga adoptivbarn" som inte direkt kan se att där går "en till som är som jag". Det är ju lättare för de barn som skiljer sig utseendemässigt från familj, släkt och vänner. "Alla vi är födda i Ryssland" ger en härlig känsla av gemenskap!

 

Kom med du också!


hälsar Lisa och Alexander i Norrköping

 

 

Kontakt

Thomas Andersson

thomas.andersson@karlstad.se

Dela

Facebook

Google+

Twitter